Zacierka ze słoniną i śmietaną (polewka)

Zacierka ze słoniną i śmietaną (polewka)

Zacierka ze słoniną i śmietaną (polewka)

Chciałam się z Wami podzielić przepisem na potrawę, na której właściwie się wychowałam. Jest to zacierka. Polewka z rwanymi kluskami i ziemniakami, okraszona topioną słoninką z zarumienioną cebulą i kleksem śmietany. W zakładce „o mnie” można przeczytać skąd pochodzę i gdzie się wychowałam. Przypomnę tylko, urodziłam się w podlubelskiej wsi i wciąż tu mieszkam. Wychowałam się na jedzeniu typowym na wsi dla lat 70/80. Dominowały ziemniaki, chociaż korci mnie napisać kartofle Dominowała również mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.