Cześć! To jest cukinia z charakterem. Bardzo smaczny pomysł na jej przechowanie zimą. Pasuje jako dodatek do obiadu czy na kanapki. Curry świetnie komponuje z cukinią i podkreśla jej smak. Składniki: * 1,5 kg cukinii * 2-3 cebule * 5 szklanek wody * 1 szklanka octu * 1 łyżka soli * 1,5 szklanki cukru * 4 ząbki czosnku * 1 łyżka curry * 1 łyżeczka gorczycy * 1 łyżeczka ziela angielskiego Cukinię i cebulę starłam na plasterki na bocznej części tarki jarzynowej.&nbs... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.