Sezon pomidorowy i nowalijkowy dawno już za nami. Nie ma sensu raczyć się letnimi warzywami, które kuszą swoją barwą na półkach w sklepie czy bazarze. O tej porze roku nic nie są one warte, sama chemia nic więcej i do tego większość trafia do nas z zachodu. Wraz z jesienią czas na kiszonki. Ogórki kiszone w towarzystwie cebul, czosnku i oleju lnianego, które dzisiaj wykorzystałam do obiadu mają potężną moc na wspomaganie odporności. Setki złotych w ciągu roku wydajemy na leki i tym samym wspi... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Artystka :-)