Rogaliki z pesto, szynką i camembertem to efekt mojego udziału na Seebloggers. Z wielką ochotą podjęłam wyzwanie Carrefour – Carrefood Cahallenge i przygotowałam idealną przekąskę na letni wieczór, spotkanie w gronie przyjaciół czy też na imprezę. W przepisie użyłam bardzo aromatycznego pesto z przepisu prowansalskiego z serii Reflets de France. Rogaliki z pesto, szynką i camembertem ciasto francuskie pesto szynka dojrzewająca ser camembert 1 jajko czarny sezam do posypania Ciasto rancuskie pokrój na trójkąty... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni