Przepis na : deser
Mimo tego, że bezy są bardzo słodkie, to również bardzo trudno jest im się oprzeć. Najlepsze połączenie, to beza plus śmietana plus świeże owoce. Ja miałam w domu tylko brzoskwinie, które nie były do końca dojrzałe. Postanowiłam więc je przygotować nieco inaczej. Karmelizowane brzoskwinie w smaku przypominają te z puszki w zalewie cukrowej. Świetnie się komponują z bezą i śmietaną. Na 9 średniej wielkości bez. SKŁADNIKI Beza: 6 białek szczypta soli 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka octu winnego białego 1 łyżeczka ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...