Miałam takie małe wyzwanie. Syn chciał abym upiekła mu w niedzielny poranek babeczki waniliowe. Zazwyczaj wykorzystuję do ich przygotowania kwaśną śmietanę lub jogurt naturalny. Nie mając jednak wymienionych składników, wykorzystałam maślankę. Wyszły przepyszne! Polecam do Wielkanocnego koszyka. Na 12 babeczek. SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 100 g cukru 250 ml maślanki 100 ml oleju rzepakowego 250 g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...