- 1 kalafior- 1 brokuł- garnek z wodą, ocet - sól- masło 200 g- pół szklanki bułki tartejNa gorąco do mięs i makaronów, na zimno smakuje równie wybornie.Zagotuj ok.1,5 - 2 litry wody. Im mniej tym będzie smaczniej.Świetnie sprawdza się tutaj szybkowar.Wodę dobrze posól. Gdy już się zagotuje wrzuć umyty i podzielony na różyczki brokuł. Przykryj i gotuj 5 minut. Jak różyczki są malutkie to skróć czas do 3 minut. Gdy brokuł jest podgotowany, wyciągnij go łyżką cedzakową do brytfanki lub naczynia żarood... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne