Syrop z płatków dzikiej róży

Syrop z płatków dzikiej róży

Syrop z płatków dzikiej róży

O kwitnących dzikich różach możemy już tylko pomarzyć. Ja długo zabierałam się do zrobienia syropu z płatków dzikiej róży, ale w końcu mi się udało. Moje spokojnie czekały w zamrażalce, aż znajdę dla nich chwilę. Kolor jest piękny, ciemno różowy, a zapach obłędny. Już myślę nad zastosowaniem dla niego. Źródło: Pora Coś Zjeść. Składniki: 3 kubki płatków dzikiej 2 kubki wody 2 kubki cukru sok z 1 cytryny Wykonanie: Płatki dzikiej róży oczyścić, włożyć do garnka, zalać je wodą i zasypać cukrem. Wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.