Przepis na : obiad
Biała kiełbasa w ciemnym piwie to pyszny pewniak na wielkanocnym stole! Można przygotować ją wcześniej i tylko wstawić do piekarnika. Jest soczysta i aromatyczna, będzie idealnym dopełnieniem świątecznego menu. Inne przepisy z białą kiełbasą znajdziecie TU . Składniki: 5-6 kawałków surowej białej kiełbasy 300 ml ciemnego piwa 4 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka majeranku sól, pieprz Wykonanie: Kiełbasę przełożyć do garnka, zalać wodą i gdy woda będzie się już prawie gotować wyłączyć g...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...