Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

Tradycyjna potrawa meksykańska, którą zna chyba nawet każde dziecko (choć by tylko z nazwy). Jest bardzo proste w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo dobre i sycące. Można podać razem z ryżem, podpieczoną tortillą, lub z nachos (co uważam za najlepsze połączenie). Print Chili con carne Course Kolacja, Obiad Cuisine Meksykańska Ingredients 1-2 łyżki oliwy 1 duża cebula 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 3-4 papryczki chili lub mniej innej ostrzejszej papryczki np. habanero 500 g mielonej wołowi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PanGotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję