Kurczak w skorupie z masy solnej pieczony w żarze w ognisku
Kurczak w skorupie z masy solnej pieczony w żarze w ognisku
Gdy tylko wpadła mi w ręce książka „Mięso i inne przysmaki z ogniska, Carsten Bothe” stwierdziłam, że zwykłe kiełbaski pieczone nad ogniskiem – owszem są pyszne – ale to zdecydowanie za mało. To niesamowite ile wspaniałego jedzenia można przygotować w ognisku. Wszyscy znacie ziemniaki z żaru, ale czy wiecie, że ognisko to doskonałe miejsce do przygotowania gęsi, chilli con carne, camemberta w cieście, a także śniadania, kawy i jeszcze ciasta do niej. Metody są najróżniejsze – pieczenie w żar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu OstryKęs
Autor
OstryKęs
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, ciasto, cytryna, kurczak, kurczak pieczony, mąka, mięso, śniadanie, cebula, rozmaryn, ziemniak, kurczak z cytryną, sos do kurczaka, mięsa pieczone, sok, camembert, kiełbasa, sosy, chilli, kiełbaski, łatwe , ciekawe przepisy, śniadania, czosnek, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, susz, ciasto z kawą, siekane, pierś
Inne przepisy z OstryKęs
Dodaj komentarz