Share Pinterest Print W kuchni arabskiej sos tahini to niezastąpiony dodatek do falafela , czyli pysznych kuleczek z ciecierzycy. Pasuje również do ryb, warzyw, mięs lub sałatek. Ma szerokie zastosowanie w kuchni bliskowschodniej. Sos tahini Składniki: 150 g jogurtu naturalnego 1/4 szklanki tahini 1 ząbek czosnku 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny około 3 łyżek przegotowanej wody 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól pieprz Przygotowanie: Do miseczki wlać jogurt naturalny. Dodać pastę tahini, przeciśnięty prze... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...