
Babka pomarańczowa, którą przygotujecie w kilka chwil i to bez użycia miksera :). Jej wykonanie sprowadza się bowiem do wymieszania suchych składników z mokrymi. Ale wcześniej - i jest to bardzo ważne - należy dobrze rozetrzeć palcami cukier ze świeżo otartą skórką z pomarańczy. To sprawi, że wydobędziemy ze skórki jeszcze więcej aromatu i smaku, dzięki czemu babka będzie naprawdę baaardzo pomarańczowa :). Babka nie wyrasta dużo, ale jest puszysta i bardzo wilgotna. Pomimo prostoty wykonania i użycia prosty... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...