
Przepis na : obiad
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki por 0,5 litra zakwasu żytniego 2 śr. cebule o,5 kg białej kiełbasy parzonej 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól i pieprz do smaku mąka śmietana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Gotujemy wywar na warzywach z przyprawami (ziele ang ,liście laurowe i pieprz )Białą kiełbasę gotujemy osobno w małym garnku .Kroimy w kawa... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...