Śledzie po cygańsku – to świetna przekąska ze śledzi, dla smakoszy tych ryb i nie tylko. Słodko, lekko pikantne danie które sprawdzi się na świątecznym stole czy sylwestra. Również na co dzień. Przepis na to danie dostałam od koleżanki. Powiem szczerze, że nie jestem fanką ryb, ale w takiej wersji mi zasmakowały. Zachęcam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po cygańsku – składniki: 350 gram śledziowych filetow w oleju solonych ( 4- 5 sztuk ) 4 średnie ogó...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...