Przepis na : obiad
Składniki; 0,5 kg filetów rybnych (Matias) 1 jajko 0,5 szklanki mąki 1/4 szklanki wody pieprz,papryka ostra olej na farsz: 1 puszka papryki konserwowej 1 duża cebula 2 marchewki 3 ogórki konserwowe sól,pieprz,cukier do smaku pół słoiczka koncentratu pomidorowego pół szklanki ketchupu 300 ml bulionu warzywno-mięsnego Wykonanie; Filety wymoczyć w wodzie ,najlepiej na całą noc.Rybę kroimy w kawałki ,pieprzymy i posypujemy papryką.Mąkę mieszamy z jajkiem i wodą.Każdy kawałek namaczamy w cieście i podpiekamy na gorącym... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...