
Przepis na : deser
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepyszne ciasto warstwowe. Delikatnie słodko kwaśne. Pyszny czekoladowy biszkopt. Na nim dżem porzeczkowy, przykryty puszystym kremem, który wspaniale komponuje z całością. No i ta cudowna czekoladowa beza. Szczerze powiem, że każdy kto posmakuje, chce więcej. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto Cassis: Na biszkopt czekoladowy: 1/3 szklanki kakao (30g) 50 g startej czekolady gorzkiej 5 jajek rozmiar M 2... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...