Składniki: 2 nóżki wieprzowe 1 golonka 1 cebula jarzynka,lub 1 kostka bulionu pieprz,4 listki laurowe,4 ziarenka ziela ang. warzywa:4 marchewki,2 pietruszki,por sól Wykonanie Nóżki i golonkę myjemy.W dużym garnku zalewamy wodą tak ,aby mięso było zanurzone.Wkładamy warzywa i przyprawy,gotujemy na małym ogniu ok.3 godz.Następnie wyjmujemy mięso ,studzimy.Wywar przecedzamy przez sito.Mięso oddzielamy od kości i razem z cebula i warzywami mielimy.Wkładamy do wywaru ,zagotowujemy.Można doprawić octem.Wlewamy do sa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...