
Przepis na : deser
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Niesamowicie smaczna babka dwukolorowa, o delikatnej konsystencji. Bardzo maślana, mięciutka i wilgotna. Przepis zawsze się udaje, dla mnie przepyszna. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 gram masła lub margaryna Kasia 4 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka (adsbygoogle = window.adsbyg... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...