Składniki (na 2 osoby): – filet kurczaka – 1 puszka mleczka kokosowego (400g) – 1 cebula – 1 garść orzechów ziemnych bez soli – szczypiorek do dekoracji – sól, pieprz, curry – olej do smażenia Przygotowanie: 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na patelni przez około 6 minut 2. Cebulę kroimy w kosteczkę (odrobinę solimy). Dodajemy na patelnię do mięsa. 3. Na patelnię dodajemy mleko kokosowe i zagotowujemy. Dodajemy curry (... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.