
Parzony karczek w majeranku Domowe wędliny to już prawie moje hobby . Uwielbiam je robić i wymyślać nowe receptury , przy okazji nieco eksperymentując , czasem kiepskim skutkiem , a czasem z wielkim sukcesem tak jak w przypadku tego karczku . Wędlina wychodzi wręcz obłędna w smaku , soczysta i pyszna , chociaż mogłam ją nieco dłużej parzyć , tak z 15 minut , nie siniałby jej wtedy środek " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" / W sumie mało istotne bo i tak zniknęła praktycznie w dwa dni . Przepis ... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...