Lato idzie. Widać to nie tylko po zielonych drzewach, kwitnących rabatkach. Widać to również w mojej w kuchni. Cięższe dania ustąpiły miejsca lekkim sałatkom, zupom z sezonowych warzyw, orzeźwiającym napojom. Ta sałatka z łososiem powstała całkiem przypadkowo. Pomyślałam, że zamiast tradycyjnej kanaki można wszystko wrzucić do miski i polać pysznym sosem. Aha, wykorzystałam też liście rzodkiewki, są bogate w witaminy i minerały. A ponieważ pochodzą z własnego ogródka, są niepryskane i można jeść je bez obaw. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...