Oto kolejny przepis autorstwa Dominika Moskalenki, który przygotowaliśmy podczas warsztatów z Sokołów.S.A. Polędwiczka faszerowana białą kiełbasą w chrupiącej otoczce z panko i parmezanu z puree z serem wędzonym i blanszowanymi marchewkami Składniki na polędwiczki: 2 surowe polędwiczki wieprzowe 4 pętka kiełbasy białej surowej Extra Sokołów 2 łyżki mąki 2 jajka 4 łyżki panierki panko 4 łyżki tartego parmezanu olej w sprayu lub 2 łyżki zwykłego oleju sól, pieprz Składniki na puree ziemniaczano-serowe: 1... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...