Domowe wędliny są bezkonkurencyjne, jeśli chodzi o smak i skład. Ostatnio moim podniebieniem zawładnęła domowa kiełbasa ala krakowska, którą upiekłam w piekarniku. Wyszła bardzo smaczna, a przepis jest świetną opcją dla tych, którzy nie mają wędzarni. Taką kiełbasę można również zrobić na nadchodzące Święta Wielkanocne, w mniejszym rozmiarze zmieści się w koszyczku ze święconką. Polecam również inne przepisy na domowe wyroby Domowa szynka gotowana Pasztet z gęsi Pasztet z wątróbki do słoik... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...