Boćwina, mangold, burak liściowy - to warzywo jest bohaterem dzisiejszego dania. Przygotowałam go w prosty, wiejski sposób, jak przygotowuje się mangold w Chorwacji - duszony na patelni z ziemniakami i sadzonym jajkiem. I do tego kubek zsiadłego mleka! Idealny lekki obiad na lato. Boćwina z ziemniakami i jajkiem Składniki na 2 porcje: spory pęczek boćwiny 3 młode ziemniaki (można użyć ziemniaków pozostałych z obiadu) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka sól pieprz 2-3 łyżki oliwy koper... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...