Po minionym weekendzie czuję spory niedosyt. Brakowało mi słońca, ciepła, długiego spaceru. Patrząc rano na kwitnącą pod oknem mirabelkę przemknęła mi myśl, że to śnieg... Ale jej zapach ostatecznie rozwiał wszystkie wątpliwości. Jest wiosna, najprawdziwsza wiosna, może nieco chłodniejsza, zachmurzona, ale w końcu nie bez powodu nazywają 4 miesiąc roku "kwiecień-plecień":) Nad obiadem długo się nie zastanawiam. I choć Wielkanoc świętowaliśmy dwa tygodnie temu, to chęć na żurek czy białą kiełbasę w moim przypad... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...