
Przepis na : śniadanie
Wiosenna propozycja śniadaniowa 👌 Porcja dla 3 osób Składniki: Pęczek szparagów 2 jajka ugotowane na twardo serek wiejski łyżka stołowa mąki 3 jajka 100 g boczku świeżego Sól i pieprz do smaku Tłuszcz do nasmarowania formy Przygotowanie: Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce i zalewamy wrzątkiem na 2 minuty. Na patelni podsmażamy boczek, pokrojony w kostkę. W naczyniu mieszkamy jajka oraz serek wiejski i mąkę. Dodajemy boczek. Gotowa masę wlewamy do naczyni... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Odświeżone Rodzinne przepisy od śniadania, obiadu, kolacji po deser.