
Domowe wędliny nie dość, że są najlepsze pod względem smaku, to mają tę przewagę, że nie ma w nich dodatkowych niechcianych substancji konserwujących i smaków niebędących naturalnymi przyprawami. Ten baleron zrobisz w ciągu 5-6 dni, bo mięso musi leżeć w zalewie w peklosoli. Ale jest to proces, przy którym nie musisz właściwie nic robić. Wystarczy zalać, zawinąć szczelnie i wstawić do lodówki. Ostatni proces to dodanie przypraw, wrzucenie mięsa do rękawa do pieczenia lub do naczynia do pieczenia z pokrywką i up... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...