Hummus paprykowy Składniki: pół szklanki ciecierzycy 1 czerwona papryka pół awokado olej lniany olej rzepakowy oliwa z oliwek sól Ciecierzycę moczyłam w wodzie, całą noc....tak tak, wiem to długo ale można to zaplanować, warto! Wymoczoną ciecierzycę ugotowałam do miękkości. Paprykę piekłam w temp. 160° C przez 15 min. Następnie do ciecierzycy dodałam paprykę, awokado, sól, mieszankę olejów i ok 50 ml wody. Wszystkie składniki zblendowałam na gładko i Hummus gotowy. Pyyychota!!!! czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.