
Pyszna,szybka i lekka sałatka, którą można podać na liściach sałaty, cykorii - wszystko zależy od tego co mamy pod ręką. Składniki: 4-8 liści sałaty pęczek rzodkiewek 4 jajka pęczek szczypiorku 5 łyżek majonezu sól,pieprz musztarda Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć,drobno pokroić. Rzodkiewki umyć,pokroić w kostkę. Tak przygotowane skladniki wymieszać ze sobą, można zostawić trochę szczypiorku do dekoracji. Majonez połączyć z pieprzem, łyżeczką musztardy, ewe... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...