Bakłażan pod parmezanem z kuskusem

Bakłażan pod parmezanem z kuskusem

Bakłażan pod parmezanem z kuskusem

Klasyczne danie kuchni włoskiej z dodatkiem z Maghrebu. Danie lekkie jak kuskus, a przy tym niesamowicie pożywne i pyszne! Czas: Godzina w tym 25 minut na pieczenie Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 bardzo solidne Włoski klasyk z nutą orientu Bakłażan pod parmezanem to klasyczne danie kuchni włoskiej i jedna z ulubionych potraw Agnieszki. Jest proste do zrobienia, zawiera raptem trzy składniki, a jest bardzo smaczne i eleganckie. Martha Rose Shulman , autorka książek kulinarnych, postanowiła pożenić włos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kuskus, sosy, tarta, kasza, sos pomidorowy

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję