Dopadło mnie ostatnio przeziębienie, więc musiałam zrobić sobie przerwę od gotowania i pieczenia. Gdy się poczułam lepiej wzięłam się za zrobienie krakersów. Delikatne i kruche, w sam raz zamiast coś na ząb ;-) Przepis wzięłam z tej strony. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 3 łyżki masła lub margaryny 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka maku 1 łyżeczka ziaren sezamu 1 łyżka kminku 1 rozmącone jajko Sposób wykonania: Mąkę pszenną i krupczatkę wymieszać z sola, dodać masło i sto... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...