Pęczotto ze świeżymi kurkami
Pęczotto ze świeżymi kurkami
Pęczak to najbardziej znany rodzaj kaszy jęczmiennej. Nic dziwnego, ponieważ to samo zdrowie. Jest źródłem witamin - z grupy B, E, K, PP i minerałów - cynku, miedzi, wapnia, manganu. Pęczak korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego, a dzięki zawartości błonnika - na układ pokarmowy i pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Dlatego właśnie to pęczak zagrał główną rolę w tym daniu. Towarzyszą mu świeże kurki i koperek. Składniki 100 g kaszy pęczak 200 g świeżych kurek 700 ml intensywnego bulionu warzywnego 1... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść
Autor
My Chcemy Jeść
Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurki, kasza, sosy, kokosowe, mielone, sos z kurek, do pracy, pulpety, dania na gorąco, mięso, dania bez mięsa, drugie danie, mięso mielone
Inne przepisy z My Chcemy Jeść
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję