pełnoziarniste kluski na parze nadziane dżemem jagodowym podane ze śmietaną i prażonymi płatkami migdałowymiMuszę pamiętać, by nigdy więcej nie nadziewać takich klusek, bo mi nie wychodzą wtedy i są takie.. noo,.. sami widzicie. Z wyrośniętych i puchatych powstały takie dwa krążki, ale przynajmniej dobre. :PAle, nie ważne.. jadę do Hiszpanii, aaaaaaaaaaaaaaaaa, co tam kluski, Hiszpania... i Paryż, Monte Carlo, Lazurowe Wybrzeże, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :3 Nic mi dzisiaj chyba humoru nie zepsuje ♥ ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...