N ie będę się rozpisywała, z rymami kombinowała, bo w kremie smaki się zmieszały, a moje dzieci się w nim się „rozsmakowały”. TYLE…….. :P Składniki: na ok. 2,5 l (6 porcji) 3 białe cebule (250 g), 250 g pora, 4 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli do smażenia cebuli, 1 płaska łyżka soli (dodajemy stopniowo, do smaku), 1 kg ziemniaków, 3 – 4 liście laurowe, 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego, ok. 1,5 l przegotowanej, gorącej wody, 1 płaska łyżeczka kozieradki, pieprz czarny śwież... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.