Zupa grzybowa z puree z kalafiora

Zupa grzybowa z puree z kalafiora

Zupa grzybowa z puree z kalafiora

  Zapraszam na zupę, która jest połączeniem puree z kalafiora i suszonych grzybów. A serki i śmietanka sprawiły, że zupa jest kremowa. Składniki: 150 g makaronu farfalle, 450 g kalafiora, 25 g podgrzybków suszonych, 3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie,   1 krążek sera camembert, 100 g   topionego serka śmietankowego, 30 ml śmietanki 30%, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, sól do smaku, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, 1 łyżeczka sosu  Worcester, świeży koperek. Przygo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, kalafiorem, kalafior, zupa, sos sojowy, camembert, puree, makarony, makaron, koperek, makaron z serem, zupa grzybowa, makaron z serkiem topionym, sos do makaronu

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.