Spacerując po lesie grzyby znajduję, coś zawsze z nich dobrego przygotowuje. Tym razem risotto z nich przygotowałam do którego dużą ilość świeżych ziół dodałam. Na jednej patelni, na oliwie z oliwek cebulę czosnkową z grzybami podsmażyłam, na drugiej również na oliwie ryż zeszkliłam. Arborio (ryż do risotto) bulionem warzywnym podlewałam i kiedy był al dente grzyby do niego dodałam. Na samym końcu ziół, przypraw dołożyłam, pieprzem doprawiłam, z serem zmieszałam i już przepysznym risottem się zajadałam... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.