To danie jest ekspresowe, kilka minut i gotowe. Makaron w lekko osolonej gotujemy, w tym czasie pozostałe składniki przygotowujemy. Warzywa tylko 3 min podsmażamy, na ostro doprawiamy, makaron, łososia do nich dodajemy, i tylko 1 min grzejemy. Żeby było jeszcze smaczniej to z świeżymi ziołami mieszamy, a na całość ser ścieramy. Kilka kropel soku z limonki nada smaku końcowego, tego makaronu penne na zielono z łososiem – wyjątkowego. Składniki: ok. 300 g makaronu penne rigate Barilla , 1 niewie... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.