Katarzynki mazurkowe, mocno bakaliowe

Katarzynki mazurkowe, mocno bakaliowe

Katarzynki mazurkowe, mocno bakaliowe

Przepis na : deser

Katarzynki, smaczne, beztłuszczowe, tradycyjne, wyjątkowe, w jednej linii się poukładały i bakalie do siebie pozapraszały. Suszone śliwki, daktyle, żurawina, migdały, ze sobą się pomieszały, miejsce wśród pierników pozajmowały i na masę czekoladową czekały. Gorzka czekolada w kąpieli wodnej się roztopiła, i dzięki śmietance w delikatniejszą się zmieniła. Pierniki z bakaliami okryła i w jedną całość połączyła. Katarzynki w towarzystwie bakalii i czekolady w lodówce się chłodziły i po zastygnięciu, w mazurek się zamie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, czekolada, śliwka, ciasto, deser, desery, ciasto ze śliwką, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.