Domowy makaron z koperkiem w sosie kurkowo śmietanowym, idealne do piwa witbier

Domowy makaron z koperkiem w sosie kurkowo śmietanowym, idealne do piwa witbier

Domowy makaron z koperkiem w sosie kurkowo śmietanowym, idealne do piwa witbier

Makaron jak samemu się przygotuje to najlepiej smakuje. A jeszcze jak koperek w nim „zatopimy”, to takiego nigdzie nie kupimy. Sos z kurkami będzie do niego idealny i będzie to obiad, nasz domowy niebanalny. A jeśli piwo do niego dobrze dobierzemy to najlepszy smak w całości osiągniemy.  Składniki: 100 g mąki pszennej, 1 jajko, 1 łyżka masła, 100 g kurek, 100 ml śmietany 30%, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, świeży koperek, sól do smaku, ponadto: mąka do podsypania. Prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, ciasto, makaron, makarony, jajko, sosy, sos z kurek, cytryna, grzyby, mielone, sok, pizza , pizza przepis, obiad, ciasto na pizze, sos do makaronu, makaron z kurkami, dania z makaronem, kurki przepis na obiad, sos z grzybów , makaron z patelni, makaron smażony, sos do pizzy, pizza na patelnie, obiad z makaronem, makaron na obiad, sos do jajek, domowa pizza, drugie danie

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.