Chleb oliwkowy od serca bo z lubczykiem

Chleb oliwkowy od serca bo z lubczykiem

Chleb oliwkowy od serca bo z lubczykiem

Chleb oliwkowy jest delikatny i wyjątkowy. Wystarczy kilka składników, czas na wyrośnięcie ciasta i pieczenie. Jego smak  z pewnością zależy od jakości oliwy.  Do wyrobienia ciasta użyłam    oliwy z oliwek extra vergine Classico ,     która ma przyjemny aromat z delikatną nutą owoców i trawy oraz lekko pikantny smak. Idealnie połączyła się z czarnymi oliwkami i lubczykiem, który jak oliwa ma lekko gorzkawy smak. Chleb jest pyszny i cudownie pachnie. Nie potrzebuje żadnych dodatków, b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, pieczywo, lekkie ciasto, chleb na drożdżach , pyszne ciasto, chleb mieszany

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.