Chleb oliwkowy jest delikatny i wyjątkowy. Wystarczy kilka składników, czas na wyrośnięcie ciasta i pieczenie. Jego smak z pewnością zależy od jakości oliwy. Do wyrobienia ciasta użyłam oliwy z oliwek extra vergine Classico , która ma przyjemny aromat z delikatną nutą owoców i trawy oraz lekko pikantny smak. Idealnie połączyła się z czarnymi oliwkami i lubczykiem, który jak oliwa ma lekko gorzkawy smak. Chleb jest pyszny i cudownie pachnie. Nie potrzebuje żadnych dodatków, b... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.