Napiszę krótko, spróbujcie bo naprawdę są smaczne, szczególnie na ciepło, a maczane w syropie trzcinowym dają niesamowite słodkie połączenie. Jeśli nie macie syropu to zastąpcie go płynnym miodem. Pyszne do mleka lub kawy:) Składniki na 12 bułeczek: 50 g świeżych drożdży, 400 g mąki pszennej, 2 jajka, 3 łyżki cukru brązowego, szczypta soli, 150 g rodzynek, 6 suszonych fig, syrop trzcinowy, masło do wysmarowania formy, mąka do podsypania. Przygotowanie: W dużej misce za pomocą miksera mieszamy dr... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.