
Jajka goszczą na naszym stole przez cały rok, ale szczególnie wiosną począwszy od Wielkanocy jemy ich najwięcej. Dziś zapraszam Was na zraziki z karkówki nadziane mięskiem mielonym i jajkiem. To pyszna propozycja na świąteczny obiad. Zraziki możemy podać z ulubioną kaszą lub ziemniakami. składniki: 5 dużych plastrów karkówki 250 g mięsa mielonego 6 jajek 2 cebule 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia sól,pieprz 3 liście laurowe Pięć jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Plastry karkówki ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...