Pyszna wiosenna kompozycja z wędzonym łososiem. Towarzyszą mu chrupiące rzodkiewki, ogórek oraz świeży koperek. Dorzuciłam też jajka. Prosta sałatka gotowa :) składniki: 300 g wędzonego na zimno łososia 1 duży długi ogórek ok 300 g rzodkiewek 4 jajka solidna garść posiekanego koperku majonez świeżo zmielony kolorowy pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki również pokroić w drobną kostkę. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkac... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...