Śledzie w śmietanie to pyszna klasyka. Do śledzika można dorzucić różne dodatki, u mnie są to kiszone ogórki i jabłko oraz cebula. Całoś doprawiona kolorowym pieprzem. składniki: 10 filetów śledziowych solonych 1 mała cebula 3 średnie kiszone ogórki 2 średnie jabłka 2 duże kubki śmietany 18 lub 12 % (800g) świeżo zmielony pieprz kolorowy do smaku Filety śledziowe wymoczyć w mleku lub wodzie aby pozbyć się nadmiernego słonego smaku. Dobrze osączyć. Filety pokroić w paseczki o szerokości ok 1 cm. Kiszone ogó... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...