
Dzisiaj coś słodkiego:) Sernik z makiem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Do sernikczka wykorzytałam również przyprawę do sernika i mas serowych Kamis. Bałam się nieco dodatku kardamonu ponieważ nie miałam okazji używać tej przyprawy i bałam się ze smakiem przypomina cynamon za którym nie przepadam. Jednak przyprawa smakowo przypadła mi do gustu i nadała serniczkowi wspaniałego aromatu. składniki:1 kg sera z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 3/4 szklanki cukru pudru 250 g masła lub margaryny 5 jajek ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...