
Jakiś czas temu wypróbowałam schab pieczony w mleku . Teraz kolejna dla mnie nowość-mięso na kanapki pieczone w soli. Wybrałam karkówkę. Doprawiłam ją czosnkiem, papryką i majerankiem. Mięsko po upieczeniu jest idealne i nie jest wcale za słone, po prostu takie akurat. To kolejny sposób na pyszną domową wędlinkę z którego skorzystam i to nie raz. składniki: 1,5 kg karkówki 2 łyżki majeranku 2 łyżki słodkiej papryki 3-4 ząbki czosnku sól ok 1-2 kg Karkówkę doładnie oczyścić z wszelkich błonek. Mięso dokładn... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...