Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Prosta przekąska ale za to w postaci pięknej kompozycji. Jajka zabarwiłam w wywarze z czerwonych buraków. Na sosie tatarskim ułożyłam kompozycje przypominającą bukiet kwiatów. Zabarwione jajka to kwiaty a szczypiorek tworzy łodygi, całość wkoło oprószona rzażuchą. Piękna ozdoba stołu, idealna na Wielkanoc oraz imprezy. składniki: 5-6 jajek 10 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka tartego chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 kiszone ogórki 1 mała czerwona cebula 8 marynowanych pieczarek sól, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.