
Polecam fajny i prosty przepis na danie z białą kiełbasą w roli głównej. Biała kiełbasa zapiekana na kiszonej kapuście owinięta jest plastrami wędzonego boczku. Danie bardzo smaczne i sycące nie tylko na Wielkanoc. składniki: 7 surowych białych kiełbas 1 kg kiszonej kapusty 150 g wędzonego boczku w długich cienkich plastrach 2 cebule 2 łyżki majeranku 2 listki laurowe pieprz 400 ml bulionu olej do smażenia musztarda sarepska do posmarowania kiełbasek Cebule obrać i pokroić w niedużą kostkę. Kiszoną kapustę ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...