Składniki 40 dag brukselki zielonek 30 dag groszek cukrowy garść fasolki szparagowej zielonej 1 batat starty jak makaron parę plasterków boczku 1 brokuł zioła, ulubione-lubczyk sól odkwaszająca Wykonanie "al dente" :) Gotować nieco krócej niż zwykle i tyle. Nie ma ścisłej definicji i bardzo dokładnych przepisów odnośnie czasu gotowania. To zalezy od rodzaju surowca, temperatury, itd. Brokuły do al dente ok. 5-7 minut. Przy warzywach zwyczajowo gotowanych przez 15-20 minut, odjąć 5 minut. Nie za wiele, bo bę... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...